Barman – kelner
Celem kursu jest nabycie przez słuchaczy wiedzy teoretycznej oraz umiejętności praktycznych niezbędnych do wykonywania zawodu barmana – kelner. Kursanci zostaną zapoznani z informacjami dotyczącymi wyposażenia barów w sprzęt i urządzenia; różnych form zaopatrzenia barów w towary handlowe i produkty żywnościowe oraz metod ich oceny i przechowywania; organizacji pracy i czynności związanych z przygotowania baru do przyjęcia gości; techniki sporządzania oraz sposobów serwowania napojów i koktajli, a także za barem; dokumentacji obowiązującej w barze oraz sposobami jej prowadzenia.
Poznaj kursy handlowe
- Barman – kelner
- Komputerowa obsługa sprzedaży i magazynu
- Bukieciarstwo
- Dla sprzedawców środków ochrony roślin
- Kucharz małej gastronomii
- Obsługa kas fiskalnych i terminali płatniczych
- Przygotowujący do egzaminu czeladniczego
- Sprzedawca kasjer
- Sprzedaż internetowa, e-marketing, e-promocja
- Kurs wulkanizatora